donderdag 28 december 2017

Kerstdessert

Als kerstdessert heb ik een aangepaste versie gemaakt van Jamie Olivers 'Christmas bombe'.


Ingrediƫnten:

Voor de chocoladecake:
200 gram bakboter
200 gram suiker
200 gram zelfrijzende bloem
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
3 eetlepels cacao

Voor de vulling:
500 gram ricotta
80 gram suiker
2 eiwitten
1 pot kersen
50 gram pure chocolade
handvol amandelschilfers
amaretto
theelepel cacaopoeder

Bereiding:

Chocoladecake:

Mix de suiker en de boter samen in een kom en voeg de eieren toe en de gezeefde bloem, bakpoeder en cacao.
Stort het mengsel op een bakplaat met bakpapier en laat 8 minuten bakken op 180°C.
(Deze chocoladesponscake kan je gemakkelijk de dag op voorhand al bakken.)

Vulling:

Laat de kersen uitlekken, maar vang een deel van het kersensap op.
Meng de ricotta met de suiker en roer er de opgeklopte eiwitten luchtig door.
Begin met een laag van de sponscake onderaan (in een glazen schotel) en verdeel met een lepel wat amaretto-kersensap over de cake.
Hak de pure chocolade in fijne stukken en voeg toe aan de helft van het ricotta-mengsel. Verdeel dit over de cake.
Leg hierop het andere deel van de sponscake en giet de rest van het amaretto-kersensap over de laag cake.
Voeg de uitgelekte kersen toe aan de rest van het ricotta-mengsel en verdeel dit over de tweede cakelaag.
Om af te werken strooi je een lepel cacaopoeder doorheen een zeef over het dessert. Bak de amandelschilfers krokant goudbruin in een pannetje en verdeel ze langs de rand van de schotel.

Heerlijke afsluiter van een feestmenu!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten