dinsdag 5 juni 2018

Crunchy muesli

Tijdens mijn studententijd verorberde ik ontelbare dozen crunchy muesli, zo lekker! Maar nu heb ik eindelijk de goede formule ontdekt om er een even lekkere, maar veel gezondere versie zelf van te maken. Ondertussen is het een wekelijkse routine geworden om hier een bakplaat van te maken zodat ik elke ochtend lekker kan smullen!

Ingrediƫnten:

350 gram havermout
2 eetlepels kokospoeder
2 eetlepels amandelpoeder
2 eetlepels geschaafde amandelen
1 eetlepel zonnebloempitten
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels ahornsiroop
6 eetlepels water
50 gram pure chocolade (72% cacao)
50 gram pecannoten en hazelnoten



Bereiding:
Doe de havermout, kokospoeder, amandelpoeder, geschaafde amandelen en zonnebloempitten in een grote kom.
Strooi het zakje vanillesuiker hierover en meng alles goed. Voeg dan zonnebloemolie, ahornsiroop en water toe.
Laat ongeveer 30 minuten bakken op een bakplaat met bakpapier in een voorverwarmde oven op 160°C. Roer minstens 3 keer alles om tijdens het bakken.
Hak ondertussen de chocolade en de noten in kleine stukken.
Wacht geduldig tot alles is afgekoeld en voeg dan de noten en chocolade toe.

Variatie:
Week om week wissel ik af met een iets gezondere versie zonder vanillesuiker en chocolade. In plaats van vanillesuiker voeg ik kaneel toe en er gaan ook lijnzaad, sesamzaadjes, pompoenpitten bij en achteraf een notenmengeling (amandelen, walnoten, paranoten) en gedroogde cranberry's in stukjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten