Nog een manier om de pompoenoogst te verwerken: lekkere brownie met pompoen als geheim ingrediënt. Het recept is een aangepaste versie uit het boek Fourplay.
Ingrediënten:
250 g (fles)pompoen
1 zakje vanillesuiker
80 ml ahornsiroop
100 g bakboter of zonnebloemolie
150 g pure chocolade (72% cacao)
2 eieren
120 g speltbloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel bicarbonaat
handvol walnoten of pecannoten
Bereiding:
- Stoof de stukjes pompoen in een beetje water en strooi er een zakje vanillesuiker over. Plet het pompoenmengsel daarna met een vork of mix het in een blender.
- Smelt 120 g pure chocolade met de boter au bain-marie. Hak de andere 30 g chocolade in kleine stukjes of gebruik melkchocolade voor een zoeter effect.
- Meng de 2 eieren en de ahornsiroop in een kom en voeg daar al roerend het chocolade-botermengsel aan toe. Meng daarna het pompoenmengsel erdoor.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het bicarbonaat en meng alles grondig.
- Voeg de chocoladestukjes en de stukjes noot toe.
- Vul muffinvormpjes en laat 15 tot 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170°C (of maak een dubbele portie en stort het mengsel uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat 25 minuten in de oven zitten).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten