zaterdag 21 oktober 2017
Wat te doen met al die pompoen: Lasagne
Met een voortuin vol flespompoenen is deze lasagne een ideaal recept om, naast traditionele pompoensoep, de nieuwe oogst te verwerken.
Ingrediënten:
500 g pompoen
2 stengels lenteui
1 gele paprika
500 g tomatenpassata
(glutenvrije) lasagnevellen (o.a. bij AH)
handvol pijnboom- en/of pompoenpitten
100 g geraspte kaas
spaghettikruiden naar keuze
Bereiding:
Stoof de stukjes pompoen samen met de paprika en lenteui.
Kruid de groente met bijvoorbeeld kurkuma, peper, laurier, oregano, basilicum, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, chilipoeder,...
Voeg de passata toe en doe nog wat extra oregano, peper en gerookt paprikapoeder in de saus.
Bouw de lasagne op in een ovenschotel: begin met een laagje saus op de bodem en daarna de lasagnevellen tot je bovenaan eindigt met het laatste van de saus.
Strooi de geraspte kaas en de pitten op de bovenste sauslaag.
Laat ongeveer 45 minuten opwarmen in een oven van 180°C tot de lasagnevellen gegaard zijn.
Smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten