Snel gemaakt en handig om in te vriezen: hartige pannenkoeken.
Ingrediƫnten:
200 gram speltbloem
300 ml amandelmelk (ongezoet)
3 eieren
snuifje zout
kruiden naar keuze (peper, zout, kurkuma, oregano, basilicum,...)
2 blikjes geconcentreerde tomatenpuree
kerstomaten
balsamicoazijn
gerookt paprikapoeder
olijfolie
spinazie
courgette
lenteui
(mosterd)kaas
pijnboompitten
geraspte kaas
Bereiding:
Bak de pannenkoeken (en maak eventueel wat meer beslag zodat je pannenkoeken kan invriezen voor een andere keer)
Stoof in een wok de courgette, lenteui, spinazie en kruiden naar keuze.
Doe terwijl in een ovenschotel de tomatenpuree en meng met de olijfolie, kruiden en balsamicoazijn tot een tomatensausje voor op de bodem.
Halveer de kerstomaten en verspreid ze over de tomatensaus.
Vul de speltpannenkoeken met de groenten uit de wok en verdeel er plakjes (mosterd)kaas over voor je ze oprolt.
Strooi over de opgerolde pannenkoeken geraspte kaas, pijnboompitten, cayennepeper en oregano.
Warm de schotel een kwartiertje op in de oven op 180°C tot de tomatensaus onderaan pruttelt en de geraspte kaas en pijnboompitten goudbruin zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten