zaterdag 17 juni 2017

Kikkererwtenburgers

Vroeger at ik deze vegetarische burgers bijna wekelijks, maar binnen het FODMAP-dieet zijn kikkererwten niet toegelaten. Ik heb het recept een beetje aangepast zodat het aandeel kikkererwten per portie nu wat lager ligt. Zelfs fervente vleeseters vinden deze vegiburgers best lekker!



Ingrediƫnten:
250 gram kikkererwten 
100 gram geraspte kaas
een kopje (wal)noten
een kopje (spelt)broodkruim of havermout
een kopje (soja)room
2 eieren
2 eetlepels (spelt)meel
1 theelepel bakpoeder
2 stengels lenteui
kruiden naar keuze  

Bereiding;
Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
Hak de noten in stukjes in een kleine keukenmixer en vermaal hierna het oud brood tot broodkruim.
Maal de kikkererwten tot een soort stevige pasta.
Voeg in een kom aan de kikkererwten de notenstukjes, broodkruim, sojaroom, eieren, meel, bakpoeder en kaas toe. 
Meng alles goed met een vork en breng op smaak met de gesnipperde groene delen van de lenteui en kruiden naar keuze. Ik gebruik peper en zout, oregano, cayennepeper, gerookt en gewoon paprikapoeder.   
Bak de burgers in een pan met olie.
Ik vries ze in porties van twee in en verwarm ze dan weer in een pan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten