donderdag 27 april 2017

Pasta pesto presto

Donderdagavond is sportavond en dan moet het eten snel klaar zijn. Vroeger was pasta pesto een snelle optie, maar binnen het fodmap-dieet past een kant-en-klaar pestopotje absoluut niet.
Gelukkig is zelf pesto maken niet zo moeilijk en met een handig blenderpotje aan mijn mixer gaat het snel genoeg.



Ingrediƫnten:
een handvol pijnboompitten
1 courgette
2 stengels lenteui (de groene delen)
250 g kerstomaten
300 g (glutenvrije) penne
citroensap
mosterd
olijfolie
100 g geraspte kaas of (mosterd)kaasblokjes
verse oregano, basilicum, rozemarijn, laurier en peterselie (of gedroogde kruiden)
peper
kurkuma

Bereiding:
Kook het water voor de pasta (als het heel snel moet gaan, kook ik het water al in de waterkoker).
Rooster de pijnboompitten (ik gebruik een wok). Doe de helft van de geroosterde pijnboompitten in de blender en de andere helft opzij in een diep bord.
In dezelfde wok kan daarna de courgette en de lenteui in stukjes samen met een beetje olijfolie en de verse of gedroogde kruiden, peper en kurkuma.
Snijd terwijl de pasta en de groenten koken de kerstomaten al in twee.
Doe 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel van de geraspte kaas, een halve eetlepel mosterd en een halve eetlepel citroensap in de blender en verse of gedroogde kruiden.
De helft van de gare courgette met lenteui kan ook in de blender, even mixen en de pesto is klaar.
Giet de pasta af en meng alles samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten