maandag 27 maart 2017

Bananenbrood

Wat doe je met die bruine bananen die blijven liggen in de fruitschaal? Bananenbrood is een lekkere oplossing. Je kan oude bananen ook perfect invriezen (de schil wordt dan helemaal bruin-zwart, maar vanbinnen zien ze er nog perfect uit). Wanneer je drie oude bananen hebt verzameld laat je ze ontvriezen en kan je aan de slag met dit eenvoudige en gezonde recept.


Ingrediƫnten:
3 bananen
100 gram havermout
100 gram speltbloem
50 gram amandelpoeder
halve eetlepel bakpoeder
halve eetlepel kaneel
1 eetlepel zonnebloemolie
1 zakje vanillesuiker of dopje vanille-extract
2 eieren
handvol pecannoten
handvol gedroogde cranberry's

Bereiding:
Plet de bananen met een vork in een grote kom, doe eerst de havermout erbij en meng goed. Voeg dan de andere ingrediƫnten toe (de speltbloem en het bakpoeder door een zeef). Breek de pecannoten in stukjes voor je ze toevoegt.
Neem een cakevorm en leg er bakpapier in voor je het mengsel erin doet. Na ongeveer 45 minuten in een oven van 180°C is je bananenbrood klaar. Het resultaat lijkt een beetje op broodpudding.
Ook lekker met pure chocoladestukjes in plaats van gedroogde cranberry's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten